CHOKBØLGE BEHANDLING

Chokbølgebehandling er en effektiv behandling til overbelastningsskader forskellige steder i kroppen. Det kunne fx være tennisalbue, hælspore, skuldersmerter, smerter i senen under knæskallen (løberknæ eller springerknæ), achillessenen eller i den store svangsene under foden.

Chokbølgebehandling anbefales typisk efter, at du har været til en forundersøgelse, hvor det vurderes, om det kan have en gavnlig virkning på netop dit problem. Det er især effektivt til behandling af kroniske senevævsforandringer – også kaldet kronisk senebetændelse eller forbening af senevæv samt forkalkninger i senevæv og slimsække.
HVAD ER CHOKBØLGER
Chokbølger er meget kraftige, men kortvarige impulser, der sendes ned i et meget afgrænset område i vævet. Disse trykbølger forårsager en række forandringer i cellerne i det skadede område – forandringer der får selv kroniske irritationstilstande til at hele hurtigt op.
Prisen for chokbølgebehandling er 150,- som en tillægspris. Der ydes ikke tilskud fra den offentlige sygesikring eller Sygeforsikringen Danmark til chokbølgebehandlingen.