BÆKKENBUND OG BÆKKENSMERTER

Bækkenbunden er en muskelgruppe, vi nemt kan glemme, og at ”vandværket fungerer” tager vi som en selvfølge. Problemer i dette område kan være forbundet med tabu, svært at snakke om og ofte er det noget, man går længe med, inden man søger hjælp.
Bækkenbundsmuskulaturen sørger for, at vi kan holde på urin, luft og afføring, og holder de indre organer som livmoder, blære og tarm på plads.

Bækkenbunden er ligeledes en vigtig del af de stabiliserende muskler omkring lænd og bækken. Bækkenbunden er altid ”på arbejde”, men den skal som alle andre muskler i kroppen trænes og vedligeholdes hele livet igennem, for at vi kan være sikre på at kunne ”holde tæt”.

Har du problemer med inkontinens, smerter, tyngdefornemmelse, at tømmeblære/tarm eller er du i tvivl om, om du kniber rigtigt, kan du få hjælp.

Du vil blive undersøgt af Pia Bøgsted eller Birgitte Hummelmose som har efteruddannelse i undersøgelse, behandling og træning af bækkenbundsmuskulaturen. Ved første konsultation har vi afsat en time, så vi har tid til grundig samtale og undersøgelse af problemet.
Du bliver undersøgt som ved lægen, – både udvendigt og indvendigt i skede eller endetarm afhængig af problemets omfang. Efter undersøgelsen lægger vi sammen en plan for træningen/behandlingen.
 

Du skal forvente, at du i en periode skal lave knibeøvelser dagligt, oftest igennem i en periode på 2-3 måneder. I et bækkenbundsforløb kommer du oftest til opfølgning 2-3 gange. Vores lukkede behandlingsrum sikrer ro og fortrolighed. Det er ligeledes muligt at optimere træningen af bækkenbunden med TNS eller bio – feedback.
Hvis du slet ikke kan knibe, kan du lære at knibe v.h.a et TNS(transcutan nervestimulation) apparat. Apparatet kniber for dig, så du på sigt kan fornemme, hvordan du skal gøre. Vil du intensivere din træning, kan du v.h.a en bio-feedback måle hvornår og hvor længe du kan knibe. Du kan lave ”styrketræning” med bækkenbunden med dette apparat, og du bruger flere sanser som hjælper med at øge bevidstheden omkring bækkenbunden.
Er du i tvivl om, om vi kan hjælpe dig, – så ring eller skriv til Pia Bøgsted og Birgitte Hummelmose.