BEHANDLING EFTER BRYSTOPERATION

På klinikken behandles der efter fysioterapeut Kirsten Tørsleffs principper, som bygger på forskning, samarbejde med læger på brandsårsafdelinger samt mange års erfaring og viden omkring myofascielle behandlingsteknikker.

Behandlingen varetages af Pia Bøgsted, som har efteruddannelse i Kirsten Tørsleff metoden samt i træning af kræftramte.

Ved operation/strålebehandling for brystkræft belastes strukturerne omkring bryst, skulder og nakke. For at normalisere nerve, kar og muskelfunktion i de belastede områder, er det vigtig allerede tidligt i forløbet at sætte ind med den rette behandling og træning.
Arvæv og specielt strålebehandlet væv ”krymper”, og denne arvævsproces fortsætter, hvis den ikke stoppes med målrettede øvelser samt forskydelighedsbehandling af vævet.

Selvom det er mange år siden, du er opereret kan korrekt behandling og øvelser reducere smerter, hævelse og muskelubalance. Hævelse = lymfødem kan opstå selv mange år efter operationen.

Behandlingerne varer oftest 1 time, da det tager tid at få vævet til at give sig, og at komme hele vejen omkring problemet. Du skal regne med at få øvelser, som skal udføres dagligt, for at stoppe arvævsprocessen/bedre lymfødem.

Ved behandling før og op til brystrekontruktion kan det bedre resultatet af operationen, og mindske gener og ubehag postoperativ. Du vil ved brystrekonstruktion også have behov for at genoptræne omkring skulder/nakke.

Ønsker du yderligere information kan du kontakte Pia Bøgsted

Læs om træning under og efter kræftsygdom her