KRANIOSACRAL TERAPI

Kraniosacral terapi er en blid og samtidig dybdegående manuel behandlingsform, som består af blide berøringer på krop, kranieknogler, rygsøjle og korsben. Der arbejdes ud fra kranierytmen og de strukturer der findes i det kraniosacrale system (muskler, bindevævshinder og knogler). Behandlingen påvirker nervesystemet og kroppens selvregulerende mekanismer, – blide tryk og stræk løsner spændinger og kroppen bringes i en tilstand af dyb afspænding. Det er i denne tilstand, at kroppens egne ressourcer aktiveres og balance i krop, nervesystem og sind kan genskabes. Skævheder i kranie, rygsøjle og bækken mindskes herved.
 

Når vi arbejder med det kranielle system åbnes der også op for kropslige erindringer, tanker og følelser. Du er ikke kun din hjerne, – din krop ”husker”, – hver en celle i din krop husker alt, hvad du har været igennem. Du bliver mere bevidst om, hvad dine spændinger betyder, du mærker, hvordan dine tanker påvirker din krop, og du bliver hermed mere bevidst omkring, hvad din krop fortæller dig.
 

For at opnå størst effekt af behandling får du mest ud af 1 times behandling.  Du skal ligeledes prioritere ”at tage den med ro” efter behandlingen, for at mærke efter hvordan behandlingen påvirker dig. Det handler om at være til stede i nuet og mærke efter, og så nytter det ikke noget at drøne af sted til næste punkt på ”dagsordnen”. Behandlingen giver ro til krop og sind, og du har måske brug for at hvile dig derhjemme efter behandlingen
 

Vi afprøver behandlingen 3 gange, og vurderer herefter, om vi skal fortsætte. Du får oftest hjemmeøvelser for at lære at finde roen selv.
 

Kraniosacral terapi er særdeles velegnet til langvarige smertetilstande, stress, hovedpine/migræne, spændinger, skævheder i kroppen, traumer som fx trafikuheld, uheld på cykel, fald fra hest og traumer mod kraniet. Det er ligeledes godt til behandling af den nybagte mor, som har haft en hård fødsel, eller bare trænger til at slappe af og finde ro.
 

Kontakt klinikken eller Pia Bøgsted hvis du vil bestille en tid eller ønsker yderligere information om behandlingen.

 

KRANIOSACRAL TERAPI TIL BØRN – BABY

Kraniosacral terapi er en blid behandlingsmetode til at hjælpe børn/babyer som døjer med uro, søvnbesvær, smerter, skævheder af krop/kranie, forstoppelse, kolik, suttebesvær. Der kan også være problemer med, at babyen ikke vil se til en bestemt side, – vil ikke ligge på maven, – kan have svært ved at rulle etc.
Dette kan fx opstå ved at babyen i det sidste trimester af graviditeten står meget fastlåst i den samme stilling, og kan allerede være skæv i krop eller kranie ved fødslen. Dette ses ofte ved tvillinger. Ligeledes er det at blive født er en naturlig proces, men det kan være meget voldsomt, og siddestilles med et traume. 
Babyer som er forløst ved kejsersnit, sugekop og stjernkiggere kan ofte have problemer med at finde ro, ligge selv og være meget grædende. Her kan kraniosacral terapi hjælpe. Der skal oftest kun 2 -3 behandlinger til for at afhjælpe problemet. Behandlingen er meget blid og består af bevægelser med babyen/barnet, blide tryk og stræk på krop og kranie. Der tages hensyn til babyens/barnets grænser, vi holder pauser og det hele foregår trygt og roligt.
 

Vi afsætter 1 time til snak om graviditeten, fødslen og selve behandlingen, og der er tid til at skifte en ble eller amme. I vil få små øvelserne/vejledning i hvordan I bedst mulig hjælper babyen/barnet og vedligeholder effekten af behandlingen.