STOTT PILATES

Fysioterapien Færch Huset tilbyder STOTT Pilates® under kyndig vejledning af 3 certificerede instruktører, der har gennemgået en grundig uddannelse og efterfølgende taget en international eksamen. Du er derfor sikret en kyndig og professionel vejledning.

Træningen foregår på små hold (max 8 deltagere), herved er der fokus på kvalitet frem for kvantitet og god mulighed for at yde den bedste vejledning til hver enkelt deltager.

 

STOTT Pilates® tager udgangspunkt i rygsøjlens og bækkenets naturlige positioner. Via øvelserne styrkes de dybe og stabiliserende muskler samtidig med at uhensigtsmæssige spændinger i ex. nakke-skulderåget mindskes. Træningen har som formål at opnå optimal fleksibilitet og bevægelighed i hele rygsøjlen. Således søger man hele tiden via øvelserne at gøre stive områder fleksible og samtidig stabilisere og kontrollere områder, der er for bevægelige.

 

STOTT Pilates® styrker de svage muskelgrupper og udspænder de stramme. Herved opnås en spændstighed, der giver en klart forbedret styrke, udholdenhed, balance og smidighed. Der arbejdes konstant med åndedrættet, koncentration og fokus på centeret af kroppen (mave- og rygmuskulaturen), derfor er træningsmetoden en fantastisk kilde til bedre kropsbevidsthed og holdning. Tilsammen giver træningen et større fysisk velvære, men i allerhøjeste grad også et psykisk velbefindende, da træning er nøglen til at forbinde krop og bevidsthed.

 

STOTT Pilates® er både en skånsom og samtidig meget effektiv træningsform. Den systematiske opbygning sikrer, at metoden kan bruges som rehabilitering/genoptræning af eksempelvis discusprolapser i et meget tidligt stadie, slidgigt, langvarige smerter i ryggen og/eller nakke/skuldre, men også brystopererede, gravide og nybagte mødre har stor effekt af træningen. STOTT Pilates® henvender sig også til raske og aktive mennesker. Øvelserne kan alle tilpasses deltagernes niveau og fysiske formåen. Således kan også mennesker uden problemer i bevægeapparatet og idrætsudøvere drage stor fordel af træningen.