Behandling efter brystoperation

Der undersøges og behandles efter fysioterapeut Kirsten Tørsleffs principper, som også anvendes på de onkologiske afdelinger. Metoden bygger på forskning og samarbejde med læger på brandsårsafdelinger, samt viden om myofascielle behandlingsteknikker. Altså muskel/bindvævsteknikker.

Myofasciel behandling er blide stræk/tryk på selve aret, og over det påvirkede væv som muskler og bindevæv. Behandlingen varer en time, da man venter på at bindevæv og muskler giver efter, og at området afspændes. Dette lindrer smerter, forbedrer bevægelighed, og cirkulationen i området og hjælper lymfesystemet. Ved operation, rekonstruktion og strålebehandling belastes muskler, nerver og kar omkring bryst, nakke, og skulder p.g.a immobilitet og arvævsdannelse. Strålebehandling forøger markant dannelsen af arvæv, og det er vigtigt at sætte ind med korrekt behandling og genoptræning.

Du vil derfor få råd og vejledning i hvordan du træner og udspænder de påvirkede strukturer, samt få hjælp til hvordan du kan træne og vedligeholde hele din krop efter en kræftsygdom. Den nyeste forskning viser at træning også modvirker fatigue, som er fysisk og psykisk udmattelse efter kræftoperation.

Det er aldrig for sent at arbejde med arvæv, og selv år efter operation kan korrekt behandling og øvelser reducere smerter, hævelse/lymfødem og forbedre muskelfunktionen.

Kontakt Pia Bøgsted for yderligere information og behandling.