Hvad er STOTT pilates:

STOTT pilates er kort fortalt stabilitetstræning med focus på træning af de indre små stabiliserende muskler omkring specielt rygsøjle, bækken og de store led.

Det er en videreudvikling af den originale pilates form udviklet af Josef Pilates. Her tages der mere hensyn til rygsøjlens naturlige krumninger og stabiliteten omkring de enkelte led, skavanker og smerter. Du træner ikke hårdere end det der passer til din form, din krop og det træningsniveau du starter på. STOTT pilates er træning på alle niveauer fra rehabilitering til træning af professionelle idrætsudøvere.

Kroppen bygges op indefra, – svage muskler styrkes, og stramme muskler udspændes. Der bruges vejrtrækning igennem alle øvelserne, da vores åndedrætsmuskel er en af de stabiliserende muskler. Med denne træningsform bliver du mere kropsbevidst, får bedre holdning, og opnår øget styrke og stabilitet. Smerter og ømhed reduceres i muskler og led, da øvelserne gør stive områder fleksible og samtidigt stabiliserer og kontrollerer områder der er for bevægelige.

Hvordan foregår træningen:

Vi træner med max 8 deltagere pr. hold. Med ”kun” 8 holddeltagere kan vi give den bedste vejledning til hver deltager på holdet, og øvelserne tilpasses den enkelte. Det er derfor muligt at træne på hold selv om du har nakkesmerter, rygproblemer, knogleskørhed, tidligere discus prolaps elle andre gener.

Hvis du er i tvivl om træningen er noget for dig, er du altid velkommen til at kontakte os på klinikken

Træningen foregår i roligt tempo styret af vejrtrækningen, ofte med deltagerens egen kropsvægt som modstand. Der arbejdes med redskaber som stor træningsbold, elastikker, foamroller, små vægtbolde, rehdondobold m.m for at øge intensiteten, stille krav til balancen samt variere øvelserne.

Som noget nyt tilbyder vi om fredagen kl. 12.30 ”Softpilates” for dig som er ramt af skavanker, og hvor blid træning fungerer bedst.

Vil du være med på et hold:

Vi tilbyder hold alle ugens hverdage,- tidligste hold starter kl. 8.30, og seneste hold er kl. 17.00. Der er løbende optag på holdene. Men har du aldrig dyrket pilates, kan det være en fordel at få en ene time så du kan ”følge med” på holdet. Vi træner året rundt uden pauser, og i ferier laver vi ”feriehold”, så du kan træne kontinuerligt.

Der afregnes månedligt på alle hold, og du betaler som udgangspunkt om du kommer eller ej. Der vil være mulighed for at bytte til et andet hold i løbet af ugen, hvis du er syg eller forhindret på anden vis. Hvis du har skiftende arbejdstider kan du deltage på forskellige hold, hvilket aftales med de forskellige undervisere. Ved ferier eller længerevarende sygdom er det muligt at holde pause fra holdet.

Holdene varetages af klinikkens 3 certificerede undervisere – Lise Bak Hedegaard, Merete Dalby Skjærbæk og Pia Bøgsted, kontakt os hvis du vil træne med.