Osteoporose/knogleskørhed

Klinikken tilbyder træning til folk med osteoporose. Træningen foregår i vores træningssal, hvor der både trænes på/i maskiner og laves øvelser. Det foregår på lukkede hold, hvor der er fokus på styrke, balance og vægtbærende træning. Programmet vil altid blive lavet udfra den enkeltes formåen og T- score.

Hvorfor er det vigtig at træne, når man har osteoporose?

Fysisk aktivitet er en forudsætning for at bevare muskelstyrke og knoglemasse. Det er derfor vigtigt, at man finder et niveau for træning og motion der tager hensyn til knogleskørhed og samtidig vedligeholder eller øger muskelstyrke, kondition og knoglemasse.

Det er meget naturligt at blive bange for at falde og brække knoglerne, eller at få sammenfald i de skrøbelige ryghvirvler – og dette kan medføre en frygt for at røre sig. Det er dog meget vigtigt at få brudt den onde cirkel og komme i gang med en passende aktivitet i forhold til knoglernes styrke.

Videnskabelige studier har vist, at vægtbærende motion er rigtig godt for vedligeholdelse af knoglerne. Det kan f.eks. være gang, jogging eller løb. Det er ligeledes vigtigt at styrke musklerne og træne balancen, så man undgår fald og dermed risiko for knoglebrud.

Hvis du ønsker at vide mere, er du meget velkommen til at kontakte os på klinikken.