Efterfødseltræning

Er for dig der gerne vil træne efter din fødsel og få styr på din kerne- og bækkenbundsmuskulatur under træningen. Du vil være klar til at deltage på holdet ca. 6-8 uger efter fødslen. Men det vigtigste er at du føler dig klar til at komme afsted. Det er aldrig for sent at starte træningen.

Vi træner på små hold med maks. 8 deltagere. Det gør vi for at kunne tilpasse træningen bedst muligt til dig.

Fokuspunkter til træningen:

  • Tjek af om dine mavemuskler har samlet sig efter graviditeten og om du aktiverer din kerne korrekt.
  • Inddragelse af bækkenbunden i de forskellige øvelser.
  • Mavetræning hvor vi undgår at belaste de for nylig delte mavemuskler, men i stedet stimulerer til heling og øget styrke.
  • Genvinde styrke i mave, ryg og balder, som har været på hårdt arbejde under graviditeten
  • Udspændingsøvelser for at lindre smerter og holde bevægeligheden ved lige i den måske ømme morkrop.

Vi starter helt fra bunden med at genskabe kontakten til vores kerne- og bækkenbundsmuskulatur, som skaber vores indre stabilitet. Intensiteten i træningen øges gradvist, så du til sidst er i stand til at udføre træning på en måde der er skånsom og genopbyggende efter graviditeten.
Vi har fokus på at genvinde styrken i de områder som har været hårdt belastet under graviditeten, men også de områder hvor hverdagen med en baby kan give stivhed og overbelastning.

Det vigtigt for mig at træningen foregår på en måde hvor vi hjælper mavemusklernes heling på vej, efter de har været delte under graviditeten.

Træningen er også for dig som har født ved kejsersnit, har delte mavemuskler, eller problemer med bækkenbunden, bækken, ryg eller nakke efter graviditeten.

Praktisk info:

Vi træner en time ad gangen, og holdene ligger oftest om formiddagen kl. 10.30 eller kl. 11.00.  Du tilmelder dig til 10 træninger.

Efter forløbet tilbydes et efterfødselshold med mere fokus på konditionstræning og styrketræning i vores styrketræningsrum. Du kan træne på dette øvede hold så længe du ønsker det.

Babyer er mere end velkommen, og du kan tage din barnevogn med helt op på klinikken. Babyerne kan stå og sove udenfor træningssalen. Hvis babyerne er vågne tages de med ind i træningsrummet, hvor de kan ligge i liften eller på en måtte. Vi har en aktivitetsuro, men husk selv spændende legetøj til at aktivere baby med mens du træner.
Der er pulseplads og mikroovn på klinikken.

Pris: 10 gange træning for 1250 kr. (husk der er mulighed for tilskud fra sygeforsikring Danmark)

Næste hold forventes at starte efter påske.

Hvis du døjer med smerter, har haft problemer under graviditeten eller har brug for at få en grundigere instruktion i at aktiverer din kerne korrekt, anbefaler jeg en 1:1 konsultation inden træningen begyndes.
Det giver mig mulighed for at tilpasse træningen endnu mere til dit problem eller dine ønsker.
Pris 450 kr. for 45 min.

 

Er du mere til selvtræning derhjemme, er det også en mulighed.
Ring endelig og lad os tage en snak om hvornår næste hold starter og hvilken form for træning der passer dig bedst.

Kontakt Majken

Delte mavemuskler – rectus diastase

Delte mavemuskler betyder at bindevævet imellem ens lige mavemuskler giver sig mere end vanligt. Mavemusklerne skaber sammen med vores bækkenbundsmuskulatur og vejrtrækningsmuskel et stabiliserende system, som vi også kender som vores kernemuskulatur.

Det kan være okay at have delte mavemuskler. Musklerne kan godt have en fin stabiliserende funktion under aktivitet, på trods af at musklerne i afslappet tilstand ser delte ud. Men det kan også være medvirkende til fx rygsmerter.

Herudover kan delte mavemuskler også medføre at vores mave bliver ved med at se lidt gravid ud efter fødslen.

Efter en fødsel heler mavemusklerne af sig selv indenfor de første 6-8 uger. For nogle sker dette ikke af sig selv og der kan være behov for mere fokuseret træning.

Problemet kan opstå på flere tidspunkter i ens liv, hvor bindevævet ændres eller belastes anderledes. Fx under graviditet eller i overgangsalderen.

Delte mavemuskler viser sig ved at maven tager form som en ”toblerone” når man fx laver maveøvelser eller læner sig bagud i stående stilling.

Er du i tvivl om du har delte mavemuskler kan du teste dig selv med hjælp fra en Youtube video(se nedenfor), eller komme forbi på klinikken for at blive testet, og få de første øvelser.

Genoptræning af delte mavemuskler kan enten foregå på et af vores efterfødselshold, hvis du for nylig har været gravid eller det kan foregå som hjemmetræning.

Når vi har undersøgt din mave og fået styr på de første øvelser, vil du komme til kontrol med 1-2 måneders mellemrum. Her vil vi undersøge hvordan det går med ophelingen af maven, og gradvist øge sværhedsgraden for øvelserne.

Video til tjek for delte mavemuskler fra Elin Solheim

Test dig selv – Har du delte mavemuskler (Rectus Diastase)? (youtube.com)