Efterfødseltræning

Til dig der har født for 6-8 uger siden, og som gerne vil have strammet hele kroppen op igen, og gerne vil have en fladere mave.

Vi træner på små hold med maks. 8 deltagere, så alle kan få den rette hjælp og får genskabt kontakten til de indre stabiliserende muskler som bækkenbunden og indre mave/rygmuskulatur. Vi har focus på at få trænet omkring mave/ryg, balder og lår. Træningen varieres og intensiteten øges løbende ved hjælp at redskaber som stor træningsbold, fitness circle, rehdondo bold og elastikker. Træningen er også for dig som har født ved kejsersnit, har delte mavemuskler, eller problemer med bækkenbunden, gener fra bækken, ryg eller nakke efter graviditeten.

Praktisk info:

Vi træner en time af gangen, og holdene ligger oftest om formiddagen kl. 10.30 eller kl. 11.00.  Du tilmelder dig til 10 træninger, og efter de 10 gange er der mulighed for at få sved på panden, og træne kondien på et af de øvede hold. På de øvede hold træner vi kondi, styrke og pilates i 5 kvarter for at nå det hele. Du kan træne på det øvede hold så længe du ønsker det.

Baby er mere end velkommen, og du kan tage din barnevogn med helt op på klinikken. Baby kan stå og sove udenfor træningssalen. Hvis baby er vågen tager du baby med ind i træningsrummet, hvor baby kan ligge i liften eller på en måtte. Vi har en aktivitetsuro, husk selv spændende legetøj til at aktivere baby med mens du træner.

Der er pulseplads og mikroovn på klinikken.

Kontakt Pia Bøgsted for at komme med på et hold.

Delte mavemuskler – rectus diastase

Til dig som har delte mavemuskler fra tidligere graviditeter, eller som 6 – 8 uger efter fødslen fortsat har delte mavemuskler. Bindevævslinjen imellem de lige mavemuskler heler spontant op i løbet at 6-8 uger. En del kvinder har dog fortsat delte mavemuskler efter 6 – 8 uger, og der er her behov for en ekstra indsats i form at den rette træning.  Er du i tvivl om du har delte mavemuskler kan du teste dig selv med hjælp fra en youtube video, eller komme forbi på klinikken for at blive testet, og få de første øvelser. Du opnår det bedste resultat ved at gå på hold og lave øvelser der hjemme 2-3 gange om ugen. Efter undersøgelse af maven kommer du til kontrol med 1 – 2 måneders mellemrum, hvor vi undersøger hvordan det går med ophelingen af maven, og vi justerer og tilpasser nye øvelser til dig.

På efterfødselsholdene genoptræner vi nænsomt og sikkert din krop, med focus på igen af få en stærk kerne og stabil linje imellem de lige mavemuskler. Vi træner mavemusklerne via vejrtrækningen, bækkenbunden, de indre mavemuskler. Linjen heler ved de rette stimuli i form af stræk og stabilitetstræning, hvor vi undgår at maven buler som en toblerone eller et ”franskbrød”. Vi træner alle muskler omkring bækkenet og ryggen, og udfordrer os selv med elastikker, små vægte, ustabile elementer som foamroller/stability cushion.

Du får råd og vejledning i hvordan du løfter og bevæger dig sikkert i din hverdag, og hvordan du passer på dig selv ved andre træningsformer.

Er du mere til selvtræning der hjemme, er det også en mulighed. Ring og få en snak med Pia Bøgsted om hvilken form for træning der passer dig bedst.

Vil du vide mere om delte mavemuskler kan du se på Elin Solheims links:

https://www.elinsolheim.dk/blog

https://www.elinsolheim.dk/spoerg-mig-om-delte-mavemuskler

Vil du gerne træne v.h.a et online forløb kan du finde det på www.elinsolheim.dk. Det er muligt at kombinere online forløb det med ”fysisk” kontrol og vejledning på klinikken på klinikken.

Kontakt Pia Bøgsted for nærmere info