Graviditetsmassage og behandling

Har du smerter og gener fra – bækken, ryg, nakke eller andet under din graviditet? Eller bækkenløsning? Vi kan hjælpe dig!

Du bliver grundigt undersøgt, og vi vurderer sammen hvilken form for behandling eller træning der passer bedst til dig. Behandlingen af gravide kan bestå af udspænding af de belastede muskler og mobilisering af generende led. Men ofte vil der også være behov for træning. Her tilbyder vi individuelt tilrettelagte træningsprogrammer og holdtræning for gravide (https://fysiofh.dk/traening-for-gravide-faa-en-bedre-foedsel/)

Eller trænger du bare til at en gang massage??

På klinikken har vi en massagepude til gravide, så det langt hen i graviditeten er muligt at ligge på maven under behandlingen. Ønsker du graviditetsmassage vælger du selv om du vil have massage i en ½ eller 1 time.


Delte mavemuskler – rectus distase

Delte mavemuskler betyder at bindevævet imellem ens lige mavemuskler giver sig mere end vanligt. Mavemusklerne skaber sammen med vores bækkenbundsmuskulatur og vejrtrækningsmuskel et stabiliserende system, som vi også kender som vores kernemuskulatur.
Det kan være okay at have delte mavemuskler. Musklerne kan godt have en fin stabiliserende funktion under aktivitet, på trods af at musklerne i afslappet tilstand ser delte ud. Men det kan også være medvirkende til fx rygsmerter.
Herudover kan delte mavemuskler også medføre at vores mave bliver ved med at se lidt gravid ud efter fødslen.
Efter en fødsel heler mavemusklerne af sig selv indenfor de første 6-8 uger. For nogle sker dette ikke af sig selv og der kan være behov for mere fokuseret træning.

Problemet kan opstå på flere tidspunkter i ens liv, hvor bindevævet ændres eller belastes anderledes. Fx under graviditet eller i overgangsalderen.

Delte mavemuskler viser sig ved at maven tager form som en ”toblerone” når man fx laver maveøvelser eller læner sig bagud i stående stilling.
Er du i tvivl om du har delte mavemuskler kan du teste dig selv med hjælp fra en youtube video(se nedenfor), eller komme forbi på klinikken for at blive testet, og få de første øvelser.

Genoptræning af delte mavemuskler kan enten foregå på et af vores efterfødselshold (https://fysiofh.dk/efterfoedselstraening/),hvis du for nylig har været gravid eller det kan foregå som hjemmetræning.
Når vi har undersøgt din mave og fået styr på de første øvelser, vil du komme til kontrol med 1-2 måneders mellemrum. Her vil vi undersøge hvordan det går med ophelingen af maven, og gradvist øge sværhedsgraden for øvelserne.

Video til tjek for delte mavemuskler fra Elin Solheim
Test dig selv – Har du delte mavemuskler (Rectus Diastase)? (youtube.com)