Vil du vide mere om træning under og efter graviditet så læs her:
Her kan du også læse om Pilates for gravide, massage og behandling af gravide, efterfødselstræning, delte mavemuskler samt problemer efter kejsersnit.
Pilates for gravide – få en bedre fødsel:
Er sikker og effektiv træning som forbereder dig fysisk og mentalt til fødslen, og livet som nybagt mor. Træningen er for gravide fra cirka 20 graviditetsuge og frem til fødslen.
Vi arbejder med de stabiliserende muskler omkring bækken, mave og ryg, samt vejrtrækning og kropsbevidsthed. Træningen varieres med redskaber som store træningsbolde, rehdondobold, elastikker m.m. Vi har små hold med max 8. deltagere, hvilket sikrer mulighed for at tage individuelle hensyn. Træningen er også for dig med graviditetsbetingede smerter. Vi træner, men taler vi også om de emner der måtte dukke op som, ”hvordan mærkes plukveer”, ”hvornår må jeg træne efter et kejsersnit”, ”hvordan ser delte mavemuskler ud” m.m.
Der er træning hver Torsdag kl. 16.00 – 17.00 og fredag kl. 10.30 – 11.30. Der er løbende optag på holdene, og alle kan være med.
Kontakt Pia Bøgsted for info om hold.
Graviditetsmassage og behandling
Har du smerter og gener fra – bækken,- ryg, nakke eller andet under din graviditet kan vi hjælpe dig!!
Eller trænger du bare til at få massage??
Du bliver grundigt undersøgt, og vi vurderer sammen med dig hvilken form for behandling eller træning der passer bedst til dig. På klinikken har vi mange års erfaring med behandling og træning under graviditet. Ud over manuel behandling af din gravide krop, tilbyder vi også individuelt tilrettelagt træningsprogram og pilates for gravide.
På klinikken har vi en massagepude til gravide, så det langt hen i graviditeten er muligt at ligge på maven under behandlingen. Ønsker du graviditetsmassage vælger du selv og du vil have massage i en ½ eller 1 time. Du kan også blive behandlet med kraniosacral terapi under graviditeten.
Efterfødseltræning:
Til dig der har født for 6-8 uger siden, og som gerne vil have strammet hele kroppen op igen, og gerne vil have en fladere mave.
Vi træner på små hold med maks. 8 deltagere, så alle kan få den rette hjælp og får genskabt kontakten til de indre stabiliserende muskler som bækkenbunden og indre mave/rygmuskulatur. Vi har focus på at få trænet omkring mave/ryg, balder og lår. Træningen varieres og intensiteten øges løbende ved hjælp at redskaber som stor træningsbold, fitness circle, rehdondo bold og elastikker. Træningen er også for dig som har født ved kejsersnit, har delte mavemuskler, eller problemer med bækkenbunden, gener fra bækken, ryg eller nakke efter graviditeten.
Delte mavemuskler – rectus diastase
Til dig som har delte mavemuskler fra tidligere graviditeter, eller som 6 – 8 uger efter fødslen fortsat har delte mavemuskler. Bindevævslinjen imellem de lige mavemuskler heler spontant op i løbet at 6-8 uger.
En del kvinder har dog fortsat delte mavemuskler efter 6 – 8 uger, og der er her behov for en ekstra indsats i form at den rette træning.
Er du i tvivl om du har delte mavemuskler kan du teste dig selv med hjælp fra en youtube video, eller komme forbi på klinikken for at blive testet, og få de første øvelser. Du opnår det bedste resultat ved at gå på hold og lave øvelser der hjemme 2-3 gange om ugen. Efter undersøgelse af maven kommer du til kontrol med 1 – 2 måneders mellemrum, hvor vi undersøger hvordan det går med ophelingen af maven, og vi justerer og tilpasser nye øvelser til dig.
På efterfødselsholdene genoptræner vi nænsomt og sikkert din krop, med focus på igen af få en stærk kerne og stabil linje imellem de lige mavemuskler. Vi træner mavemusklerne via vejrtrækningen, bækkenbunden, de indre mavemuskler. Linjen heler ved de rette stimuli i form af stræk og stabilitetstræning, hvor vi undgår at maven buler som en toblerone eller et ”franskbrød”.
Vi træner alle muskler omkring bækkenet og ryggen, og udfordrer os selv med elastikker, små vægte, ustabile elementer som foamroller/stability cushion.
Du får råd og vejledning i hvordan du løfter og bevæger dig sikkert i din hverdag, og hvordan du passer på dig selv ved andre træningsformer.
Er du mere til selvtræning der hjemme, er det også en mulighed. Ring og få en snak med Pia Bøgsted om hvilken form for træning der passer dig bedst.
Træning for dig med delte mavemuskler:
Træning for dig med delte mavemuskler hver mandag kl. 12.30 – 13.30 (maks 7 deltagere) med fælles holdstart.
Inden holdstart er det en god ide at komme til test på klinikken, da du allerede 4 uger efter fødslen kan gå i gang med de første øvelser med vejrtrækning, bækkenbund m.m. Det er vigtigt at du har rigtig god kontakt til bækkenbunden inden holdstart, da vi aktiverer de indre stabiliserende muskler via bækkenbunden.
Det er også muligt at selvtræne der hjemme. Ring og få en snak med Pia Bøgsted om hvilken form for træning der passer dig bedst.
Vil du vide mere om delte mavemuskler kan du se på Elin Solheims links:
https://www.elinsolheim.dk/blog
https://www.elinsolheim.dk/spoerg-mig-om-delte-mavemuskler
Vil du gerne træne v.h.a et online forløb kan du finde det på www.elinsolheim.dk. Det er muligt at kombinere online forløb det med ”fysisk” kontrol og vejledning.
Praktisk info
Vi træner en time af gangen, og holdene ligger oftest om formiddagen kl. 10.30 eller kl. 11.00. Du tilmelder dig til 10 træninger, og efter de 10 gange er der mulighed for at få sved på panden, og træne kondien på et af de øvede hold. På de øvede hold træner vi kondi, styrke og pilates i 5 kvarter for at nå det hele. Du kan træne på det øvede hold så længe du ønsker det.
Baby er mere end velkommen, og du kan tage din barnevogn med helt op på klinikken. Baby kan stå og sove udenfor træningssalen. Hvis baby er vågen tager du baby med ind i træningsrummet, hvor baby kan ligge i liften eller på en måtte. Vi har en aktivitetsuro, husk selv spændende legetøj til at aktivere baby med mens du træner.
Der er pulseplads og mikroovn på klinikken.
Kontakt Pia Bøgsted for at komme med på et hold.
Problemer med dit ar efter kejsersnit??
- Har du smerter omkring dit ar eller i din mave?
- Har du fået smerter i lænd eller bækkenet efter kejsersnit ?
- Har du fået smerter/gener fra blæren eller ændret menstruation efter kejsersnit?
- Har du problemer med at blive gravid igen efter et kejsersnit?
- Har du svært ved at få kontakt til dine mavemuskler?
- Har du svært ved at røre ved dit ar? /svært ved at forliges med at du skulle føde på denne måde?
Ved kejsersnit åbnes og syes der igennem mange lag muskler og bindevæv, og der er stor risiko for problemer med arvævsdannelse. Arvæv kan nedsætte muligheden for at muskler/bindevæv, livmoder og blære kan ”bevæge” sig i.f.t hinanden. Dette kan give smerter, stramninger i muskel/bindevæv og påvirke ryg og bækken.
Det kan være traumatisk at føde ved kejsersnit, – det kan påvirke dig psykisk og din tilknytning til dit barn. Du havde glædet dig til at føde ved egen hjælp, – det blev måske til et planlagt eller akut kejsersnit. Du er ”sat ud af spil” med begrænsninger og smerter her efter fødslen p.g.a operationen og aret.
Ved at behandle eller selvbehandle aret og de omkring liggede muskler, og træne med musklerne integreres aret i krop, psyke og nervesystem. Et ar forstyrrer det ”kropskort” hjernen har af din krop. Som en GPS til bilen opdaterer du dit ”kropskort” ved at behandle aret, røre ved det, og frem for alt træne musklerne i området. Ved at arbejde med aret mindskes smerter og ubehag i forbindelse med aret.
Kontakt Pia Bøgsted for behandling og vejledning i selvbehandling/træning.