EFTER FØDSLEN

SÆRLIGE HENSYN EFTER FØDSLEN

Ved almindelige vaginal fødsel kommer der oftest små brist/revner i bækkenbundsmuskulaturen da bækkenbunden udspiles op til 200%, når barnet presses ud. Er du revnet op i endetarmens lukkemuskulatur, blevet klippet, har haft en lang presseperiode eller barnet er forløst med sugekop, er der øget risiko for skader på kar, nerver og muskulaturen. Disse skader kan bevirke, at du har vanskeligt ved at knibe sammen efter fødslen. Det er vigtigt, at du får genoptrænet din bækkenbundsmuskulatur rigtig for at forebygge inkontinens senere i livet. 

Hvis du vil vide, om du kniber korrekt eller har problemer med inkontinens efter fødslen kan du blive undersøgt af Pia Bøgsted eller Birgitte Hummelmose, som har speciel efteruddannelse i undersøgelse og træning af bækkenbunden.
 

PILATES TRÆNING EFTER FØDSLEN

Under graviditeten svækkes specielt mavemusklerne – de lige mavemuskler udvides op til 20 cm, når du er højgravid. Men det er hele kroppen, som trænger til at blive trænet og strammet op p.g.a den ændrede kropsholdning under og efter graviditeten. Nogle muskler bliver stramme og korte, mens andre muskler i fx mave, ryg, balde og bækkenbund bliver slappe og ”for lange”. Har du haft en ukompliceret fødsel må du begynde at træne efter STOTT Pilates metoden 4- 6 uger efter fødslen. Ved kejsersnit bør du vente indtil egen læge har givet grønt lys for at træne, hvilket oftest er 6-9 uger efter fødslen.

Læs mere om Pilates træning efter fødslen her
 


MASSAGE I MØDREGRUPPEN

Det er hårdt at bære, løfte, amme et barn, og dette giver anledning til fx nakke/skulderspændinger.

Vi tilbyder behandling i eget hjem eller i mødregruppen. Du kan arrangere en ”massagedag” i mødregruppen hjemme hos en af jer. Der er altid en til at passe dit barn, og alle når at få behandling på samme dag. Der afsættes oftest en ½ time pr. person til behandling, men i bestemmer selv! Der vil også være mulighed for at få råd og vejledning i.f.t bækkenbunden og genoptræning efter fødslen. Har du behov for yderligere behandling, kan du fortsætte behandlingen på klinikken. Ring eller skriv til Pia Bøgsted

 

KRANIOSACRAL TERAPI TIL BØRN – BABY

Kraniosacral terapi er en blid behandlingsmetode til at hjælpe børn/babyer som døjer med uro, søvnbesvær, smerter, skævheder af krop/kranie, forstoppelse, kolik, suttebesvær. Der kan også være problemer med at babyen ikke vil se til en bestemt side, – vil ikke ligge på maven, – kan have svært ved at rulle etc. Dette kan fx opstå ved at babyen i det sidste trimester af graviditeten står meget fastlåst i den samme stilling, og allerede kan være skæv i krop eller kranie ved fødslen. Dette ses ofte ved tvillinger. Ligeledes er det at blive født en naturlig proces, men det kan være meget voldsomt, og siddestilles med et traume.  Babyer, som er forløst ved kejsersnit, sugekop og stjernkiggere, kan ofte have problemer med at finde ro, ligge selv og være meget grædende. Her kan kraniosacral terapi hjælpe. Der skal oftest kun 2-3 behandlinger til for at afhjælpe problemet. Behandlingen er meget blid og består af bevægelser med babyen/barnet, blide tryk og stræk på krop og kranie. Der tages hensyn til babyens/barnets grænser, vi holder pauser og det hele foregår trygt og roligt.

Vi afsætter 1 time til snak om graviditeten, fødslen og selve behandlingen, og der er tid til at skifte en ble eller amme. I vil få små øvelserne/vejledning i, hvordan I bedst mulig hjælper babyen/barnet og vedligeholder effekten af behandlingen.

Er du i tvivl om jeg kan hjælpe dig, dit barn eller din baby, så ring eller skriv til Pia Bøgsted