Bækkenbunden

Er du i tvivl om du kniber korrekt, – har du problemer med inkontinens efter fødsel, i.f.m overgangsalderen eller operation i underlivet, tyngdefornemmelse efter fødsel, smerter p.g.a arvæv, smerter ved samleje, ryg eller bækkensmerter så læs videre.

Bækkenbunden holder livet igennem de indre organer som livmoder, blære og tarme på plads i dit underliv. Den sørger for at du kan holde på luft, vand, og afføringen, og er en vigtig del af et velfungerende sexliv.

Bækkenbunden er ikke bare bunden af din krop, men en vigtig del i at have en stærk og velfungerende kernemusklatur – core. Den arbejder sammen med de dybe stabiliserende muskler som indre mave og rygmuskler, samt vores åndedrætsmuskel. Har du ryg eller bækkenproblemer kan bækkenbunden være det svage led i de indre stabiliserende muskler.

Bækkenbunden arbejder konstant og kommer i høj grad på overarbejde under graviditet og fødsel. Den påvirkes hele livet igennem af vores hormoner, og påvirkes særdeles meget i overgangsalderen.

 

Undersøgelse og træning af bækkenbunden

Første gang består af samtale om de problemer/gener du har, indvendig undersøgelse af bækkenbunden samt råd og vejledning i hvordan du træner bækkenbunden. Det kan også være råd om fordøjelse/kost, væskeindtag og toiletvaner, – eller vejledning i hvordan du passer på din bækkenbund i hverdagen og under træning. Vi prøver på at komme ”hele vejen omkring” de gener der nu måtte være!!

Omkring gener i.f.m overgangsalderen kan du få gode råd om hvordan du selv kan påvirke dine gener ved den rette træning af bækkenbunden, info om hormonbalance, kosttilsskud, lokal og generel hormonbehandling samt livsstil, kost og motionsændringer.

Kontakt: gynobs. fysioterapeut Pia Bøgsted for at høre hvordan vi bedst muligt hjælper dig.